Fugaku оглави класацията Топ500 за най-бързите суперкомпютри в света. Машината, базирана на ARM® технология, покори и останалите класации, мерещи производителността на суперкомпютрите, като зае челно място в HPCG (за работа с класически приложения), HPL-AI (за работа с приложения с изкуствен интелект) и Graph 500 (за интензивни натоварвания с данни). Така за първи път в историята един и същ суперкомпютър е номер едно едновременно в Top500, HPCG и Graph500.

Суперкомпютърът Fugaku ще се използва в промишлеността, в сферата на изкуствения интелект, при анализа на големи числа, в здравеопазването за борба с COVID-19 и др.


Прочетете повече за FUGAKU тук или тук. Можете да поискайте информация и от вашия личен търговец.

ИТ светът е пълен с непредсказуеми заплахи и ужаси, които често охлаждат кръвта на sysadmin-а, а катастрофата в базата данни е една от най-лошите.В това издание са ще намерите страшно добри ръководства и съвети за борба с най-лошите ви ИТ кошмари в базата данни.

  • Първи стъпки със сигурността на базата данни

  • Топ 5 инструмента за наблюдение на SQL сървър

  • База данни - истории на ужасите в реалния живот


Прочетете цялото списание. Вижте го тук или го поискайте от вашия личен търговец.

Това издание обяснява ключовите фактори, които трябва да имате предвид относно сигурността на данните при преминаване към облака и споделя стратегии, които могат да ви помогнат да осигурите целостта на данните.Прочетете цялото списание. Вижте го тук или го поискайте от вашия личен търговец.

LIREX-hightech-logo-rgb.jpg